Trap bekleden

Vind dé specialist voor je klus

Wil je graag een nieuwe look voor je trap maar geen zin om heel veel geld uit te geven aan een nieuwe trap? Dan is het opnieuw laten bekleden van je trap de ultieme oplossing. Met het bekleden van een bestaande trap geef je jouw trap in een handomdraai een nieuwe uitstraling. Voordat je overgaat tot het laten bekleden van je trap is het verstandig goed na te denken over de soort bekleding die je kiest en de kosten die hiermee verbonden zijn. 

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 600,- en € 4000,- per klus

Waarom je trap laten renoveren door te bekleden?

Waarom en wanneer zou je ervoor moeten kiezen je trap te laten renoveren door de trap opnieuw te laten bekleden. Is je trap na verloop van tijd oud en lelijk geworden of vind je drap in je nieuwe huis niet mooi? Dan is het soms een goede optie om de trap te schilderen voor een nieuwe look. Echter is het soms niet meer mogelijk om de trap te “redden” met een likje verf. Dan zal je over moeten gaan tot een traprenovatie door de trap opnieuw te bekleden, mits je trap nog veilig is. Is je trap helemaal niet meer te redden? Is het vervangen van de oude trap voor een nieuwe trap mogelijk de enige oplossing. Echter zullen we in dit stuk niet verder ingaan op het vervangen van de trap. Wil je meer weten over het plaatsen van een nieuwe trap? Lees HIER alles dat je moet weten.

Kan je trap nog worden gered door de trap opnieuw te bekleden? Dan is het verstandig je goed te verdiepen in de mogelijkheden. Viato.nl heeft de voor- en nadelen van het renoveren van je trap voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van traprenovatie

Klus

Kosten
Traprenovatie€ 300 – € 1500
Nieuwe trap € 750 – € 2250
Nadelen van traprenovatie

Soorten trapbekleding

Ga je jouw trap opnieuw laten bekleden dan kan je kiezen uit een grote hoeveelheid trapbekleding. Je kan er namelijk wel vanuit gaan dat elk materiaal dat als vloerbedekking wordt ook gebruikt ook beschikbaar is als trapbekleding. Voor welke trapbekleding jij het beste kan kiezen hangt af van een aantal zaken. Zo is het wel verstandig te kiezen voor bekleding die bij je interieur past. Zo krijg je uiteindelijk het beste resultaat. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de eigenschappen van het materiaal en de kosten die deze met zich mee brengen. Daarbij zie je vaak ook nog dat de verschillende materialen in verschillende prijsklasse te verkrijgen zijn. Je kan er wel vanuit gaan dat hoe duurder het materiaal is hoe langer je er plezier van zal hebben. Over het algemeen geldt: goedkoop is duurkoop.

Bij het laten bekleden van je trap kan je kiezen uit materialen als Hout, Laminaat. Linoleum, Metaal, Natuursteen, Staal en Tapijt. In onze blog: Trapbekleding bij Traprenovatie gaan we verder in op de verschillende soorten trapbekleding. Lees HIER alles dat je moet weten over de verschillende soorten bekleding voor je trap.

Trap bekleden kosten

De totale kosten voor het laten bekleden van je trap zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn de kosten onder te verdelen in drie kostenposten: het materiaal, de arbeidskosten en voorrijkosten. Hierbij heeft heeft de materiaalkeuze de meeste invloed om de totale kosten. Verder is het laten bekleden van een trap echt maatwerk. Geen een trap is hetzelfde en vraagt om een andere expertise. De gemiddelde kosten voor het bekleden van een trap liggen tussen de €600,- en €4000,-. Je kan het dus zo gek maken als je wilt. Ben je benieuwd wat het opnieuw laten bekleden van jouw trap zal kosten? Plaats dan nu GRATIS je klus en ontvang een offerte van een trap specialist bij jou in de buurt.

Vind de specialist voor jouw klus op Viato.nl

Laat jouw trap bekleden door een traprenovatie specialist voor het mooiste resultaat. Het renoveren van je trap in namelijk geen gemakkelijke klus en vraagt echt vakmanschap. Viato.nl heeft de beste traprenovatie specialisten al voor je geselecteerd. Plaats dus volledig vrijblijvend je klus op Viato.nl en krijg binnen 24 uur reactie van een specialist bij jou in de buurt.