Gietvloer aanbrengen

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind dé specialist voor je klus

De gietvloer wordt steeds vaker gezien als de ideale vloer. Een gietvloer is namelijk niet alleen hygiënisch maar geeft een ruimte ook nog eens een zeer strakke look. Echter is het aanbrengen van een gietvloer behoorlijk kostbaar. Voordat je de keuze maakt voor het laten aanbrengen is het dan ook goed dat je alle voor- en nadelen van een gietvloer kent. Om het je gemakkelijker te maken heeft Viato.nl alles wat je moet weten over een gietvloer voor je op een rijtje gezet. 

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 20,- en € 90,- per m2

De voor- en nadelen van een gietvloer 

Een gietvloer kent veel voordelen maar het is vrij kostbaar op aan te laten brengen. Het is daarom verstandig om na te gaan op een gietvloer voor jouw de beste optie is. Viato.nl heeft alle voor- en nadelen van een gietvloer voor je op een rijtje gezet zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Voordelen van een gietvloer 

Zoals we al eerder hebben aangegeven heeft een gietvloer veel voordelen zoals:

Nadelen van een gietvloer 

Naast bovengenoemde voordelen kent een gietvloer ook wat nadelen waar je rekening mee moet houden. Onderstaand de nadelen van een gietvloer op een rijtje:

Kosten voor het laten aanbrengen van een gietvloer

De gemiddelde kosten voor het leggen van een gietvloer liggen tussen de €20,- en €90,- per vierkante meter. Zoals je ziet ligt het gemiddelde behoorlijk ver uit elkaar. Dit komt omdat de prijs voor een gietvloer afhankelijk is van een aantal factoren. Zo zijn de totale kosten van de klus afhankelijk van; de totale oppervlakte van de vloer, de bestaande ondervloer, arbeidskosten, soort gietvloer en kleuren of motieven. Zonder deze informatie is het moeilijk een exacte prijsopgave te kunnen geven voor het aanbrengen van een gietvloer.  Benieuwd naar de prijs voor het laten aanbrengen van een gietvloer bij jouw thuis? Plaats dan nu je klus op Viato.nl en krijg binnen 24 uur een reactie van een specialist. 

Opbouw van de kosten voor het aanbrengen van een gietvloer

De kosten voor het aanbrengen van een gietvloer is op te delen in een aantal factoren:

Soort vloerDikteGemiddelde prijs per m2
Epoxy gietvloer1 – 3 mm€ 30,- tot € 60,-
PU gietvloer1 – 3 mm€ 50,- tot € 70,-
Woonbeton of betonvloer3 – 5 mm€ 65,- tot € 90,-
Coating (vloerverf)tot 0.2 mm€ 20,- tot € 40,-
Grind gietvloer 3 – 5 mm€ 20,- tot € 40,-

Laat je voor het maken van de juiste keuze voor een soort gietvloer goed informeren door een specialist. 

Het aanbrengen van een gietvloer in 5 stappen 

Het aanbrengen van een gietvloer is een tijdrovende klus, zo kan het gieten tot wel 5 dagen in beslag nemen. De lange aanbrengtijd komt doordat ook rekening gehouden dient te worden met voorbehandeling, droogtijd en afwerking. Het proces van het aanbrengen van een gietvloer is in te delen in 5 stappen. Wij zullen alle 5 de stappen kort voor je toelichten.

Stap 1: Het voorbereiden van de ondervloer → Het is van groot belang dat de ondervloer volledig egaal, recht, droog en schoon is voordat een gietvloer aangebracht kan worden. Is dit niet het geval zal de ondervloer voorbewerkt, zoals het egaliseren van de vloer, moeten worden voor het beste eindresultaat. 

Stap 2: Aanbrengen van een primer → De tweede stap is het aanbrengen van een primer die ervoor zorgt dat de gietvloer goed aan de ondervloer kan hechten. De primer heeft een droogtijd van ca. 12 uur een moet volledig zijn uitgehard voordat er verder gegaan kan worden met stap 3. 

Stap 3: Aanbrengen van de schraplaag → Als de primer is uitgehard wordt de schraplaag aangebracht. De schraplaag maakt de vloer taai en elastisch en vult eventuele overgebleven oneffenheden op. De schraplaag moet bij een temperatuur van ongeveer 20 graden ca 18 uur uitharden. 

Stap 4: De gietvloer aanbrengen → In stap 4 is het dan eindelijk tijd om de daadwerkelijke gietvloer aan te brengen. 

Stap 5: De gietvloer voorzien van een beschermend coating. → In de laatste stap wordt de gietvloer voorzien van een beschermende transparante coating. Om de vloer te beschermen bij intensief gebruik tegen slijtage en krassen.

Vind de gietvloeren specialist voor jouw klus via Viato.nl 

Het leggen van een gietvloer is een secuur werk dat snel mis kan gaan. Voor het beste eindresultaat kan je er dus beter kiezen het aan een specialist over te laten. Door de vele jaren ervaring van de specialisten die Viato.nl al voor je heeft geselecteerd is het resultaat altijd perfect. 

Viato.nl is gespecialiseerd in het vinden van de beste vakmensen voor jouw klus! Vergeet het eindeloos door offertes ploeteren tot je de beste hebt gevonden. Wij hebben het voorwerk namelijk al voor je gedaan. Viato.nl heeft de beste vloerenspecialist voor het aanleggen van je nieuwe gietvloer al voor je geselecteerd. Plaats GRATIS je klus op Viato.nl en krijg binnen 24u reactie van een specialist bij jouw uit de buurt.