Betonvloer aanbrengen

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind dé specialist voor je klus

Gaat u verbouwen of laat u een aanbouw plaatsen dan is de keuze voor een vloer zeer belangrijk. Het laten aanbrengen van een betonvloer kan dan een zeer goede optie zijn. Als het beton eenmaal gestort is de vloer gelijk geëgaliseerd en is de vloer klaar voor bijvoorbeeld vloerverwarming of vloerbedekking, laminaat enz.. Echter is het niet nodig een betonvloer weer af te dekken, u kunt het beton ook zichtbaar laten voor een industriële look. Wilt u een betonvloer als eind vloer is het belangrijk dat u zich goed laat voorlichten over het soort beton dat u het beste kunt laten aanbrengen. U kunt er ook voor kiezen om het beton vervolgens te laten verven voor een hippe look.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 50,- en € 149,- per m2

Storten van een betonvloer is een klus voor een specialist. Het gaat niet alleen om het netjes leggen van de vloer maar ook het beton verwerken zodat het gestort kan worden. Of de betonvloer nu het eindresultaat is of dat het als ondervloer wordt gebruikt, de vloer moet ook nog egaal zijn. Het goed egaliseren van de vloer is nodig om de levensduur van de betonvloer en de overvloer (vloerbedekking, parket enz.) te vergroten. Wordt de betonvloer niet goed of netjes gelegd verkort de levensduur van de vloer. Laat je betonvloer dus leggen door een specialist en geniet langer van je nieuwe vloer!

Kosten voor het storten van een beton of cementdekvloer

De gemiddelde kosten voor het laten aanbrengen van een betonvloer of cementdekvloer liggen tussen de €50 en € 130 per m2. Bij deze kosten zit het materiaal en de arbeidsuren inbegrepen. Nu ligt het gemiddelde behoorlijk uit elkaar en dit komt omdat de totale kosten van de klus nogal kunnen verschillen. Dit komt door verschillende factoren als verschillende soorten beton, de oppervlakte van de vloer en de afwerking. Vind via Viato.nl de juiste vakman voor uw klus tegen de scherpste prijs. 

Opbouw van de kosten van het storten van een betonvloer

Zoals hierboven al aangegeven zijn de kosten van het laten storten van een betonvloer afhankelijk van een aantal factoren. Onderstaand een korte uiteenzetting van de belangrijkste prijs bepalers van de klus.

Vloer oppervlakte en vorm

De oppervlakte van de vloer die u wilt laten leggen heeft vanzelfsprekend invloed op de prijs van het storten van een betonvloer. Zo geldt over het algemeen dat hoe groter het oppervlakte van de vloer hoe lager de prijs per vierkante meter. Dit komt door de staffelkorting die ontstaat door het in grotere getalen inkopen. Tevens heeft de vorm van de ruimte invloed op de kosten per vierkante meter. Zo is het gemakkelijker een betonvloer te leggen in een ruimte die rechttoe rechtaan is dan een ruimte met veel hoeken. Hoe meer hoeken en gekke vormen hoe arbeidsintensiever het leggen van de betonvloer en hoe duurder het storten van de vloer wordt.

Soort beton 

Naast de oppervlakte van de vloer heeft ook het soort beton invloed op de kosten van het laten storten van een betonvloer. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten beton, als massief beton of juiste een gietvloer met een betonlook. Het aanleggen van een gietvloer met een betonlook is raadzaam mocht je in je woning niet de ruimte hebben voor de dikte van een massieve betonvloer. Een betonvloer heeft namelijk een opbouwhoogte van minstens zeven centimeter. Heb je een laag plafond is een dikke betonvloer dus niet aan te raden. Onderstaand enkele soorten betonvloeren die u kunt laten leggen door een van onze specialisten:

Advies nodig over het soort beton dat u het beste kunt laten storten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een specialist u in de buurt via Viato.nl

Afwerking van de betonvloer

Tot slot heeft de afwerking van de betonvloer invloed op de kosten. Na het storten van de vloer is het aan te raden de vloer te impregneren om hem te beschermen tegen beschadigingen en vuil. Voor het laten impregneren van de betonvloer wordt over het algemeen een meerprijs gerekend. Hierbij kan rekening gehouden worden met een gemiddelde meerprijs van €8,00 per m2. Wat betreft de kleur van de vloer kan er gekozen worden voor de standaard betonmix of er kan een kleurpigment toegevoegd worden aan de mix. Welke kleuren mogelijk zijn en welke extra kosten hiermee verbonden zijn kan je het beste aan de specialist vragen. Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij een Viato.nl specilist bij jouw in de buurt………. 

Naast het pigment verwerken in de betonmix is het ook mogelijk, en de goedkoopste oplossing, de vloer te verven. Dit kan je ook gemakkelijk zelf doen met speciale betonverf die in de bouwmarkt te verkrijgen is. Laat je hierbij in de bouwmarkt informeren naar de beste verf voor jouw vloer. Wil je het verven liever aan een vakman overlaten!? Dan is ook geen probleem! Vraag bij het aanvragen van de offerte voor het storten van de betonvloer naar de mogelijkheden met betrekking tot het afwerken van de vloer. 

Vind een specialist voor het aanbrengen van uw betonvloer via Viato.nl

Bespaar op het storten van uw nieuwe betonvloer door het te laten storten door een specialist geselecteerd door Viato.nl. Wij hebben de beste vakmannen bij u in de buurt namelijk al geselecteerd! Zo bent u geen tijd meer kwijt door het eindeloos vergelijken van offertes. Bij Viato.nl vindt u de beste prijs en de beste vakmensen voor uw klus. Plaats nu gratis uw klus en ontvang een vrijblijvende offerte van een specialist bij u in de buurt.