Traprenovatie

Vind dé trap specialist voor je klus

Is je trap verouderd? Ben je toe aan een nieuw look voor je trap? Of heb je een nieuw hui en staat de trap je niet aan? Dan is traprenovatie de oplossing. Doordat trappen over het algemeen intensief gebruikt worden kan er veroudering optreden. Daarnaast is het van groot belang dat je trap veilig is en dan ook voldoen aan enkele veiligheidseisen. Hierdoor kan je wel zeggen dat je trap een kostbaar onderdeel is van je huis. Bij het renoveren van een trap komen dus heel wat zaken kijken. Viato.nl heeft alles dat je moet weten over traprenovatie voor je uitgezocht en samengevat.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 600,- en € 4000,- per klus

Trap renoveren

We hebben het hier steeds over traprenovatie, maar wat is dat eigenlijk? Traprenovatie betekent dat er nieuw traptreden over de bestaande traptreden worden geplaatst. Op deze manier hoef je geen andere trap te kopen, maar krijgt je trap wel gelijk een heel nieuw uiterlijk. De nieuwe traptreden komen komen over het algemeen in een standaard maat uit de fabriek. Daarna is het van belang om de traptreden op maat te maken om deze perfect op jouw trap te laten passen. Geen trap is gelijk, waardoor traprenovatie aankomt op echt maatwerk. Je kunt ervoor kiezen je trap zelf te renoveren. Houd er dan wel rekening mee dat het zeer arbeidsintensief werk is en behoorlijk wat precisie vraagt voor een mooi eindresultaat. Wij raden dan ook aan:

Is je trap aan vernieuwing toe, laat deze dan renoveren door een trap specialist!

Benieuwd naar wat er allemaal precies komt kijken bij het renoveren van je trap? Wij hebben alle stappen van het renoveren van je trap voor je op een rijtje gezet. Lees het hier >

Traprenovatie kosten

Zoals elke klus zijn de kosten van een traprenovatie opgebouwd uit meerdere aspecten. Over het algemeen geld de verdeling van de kosten als volgt: 

De gemiddelde kosten van een totale traprenovatie van een trap met 13-14 trappen ligt tussen de €600,- en €4000,-. Nu ligt deze gemiddelde nogal veel wat uit elkaar. Dit komt door een aantal factoren. Onderstaand zullen we de kostenopbouw van het renoveren van een trap verder toelichten. De kosten voor jouw traprenovatie klus zijn afhankelijk van het soort trap, de keuze voor bekleding en de extra optie mogelijkheden.

Het soort trap

Het soort trap dat je hebt heeft invloed op de totale kosten van je traprenovatie. Bij het soort trap kan je denken aan een open of gesloten trap, een rechte of gedraaide trap en het aantal traptreden. Je kan je voorstellen dat het leggen van een rechte trap gemakkelijker is dan een gedraaide trap. Tevens heb je voor een open trap minder materiaal nodig dan voor een gesloten trap. We hebben de kosten per soort voor je berekend uitgaande van een trap van 14 treden:

Soort trapGemiddelde prijs incl. montage, materiaal en btw
Rechte trap met open traptreden€ 600,-
Trap met kwartdraai en open treden€ 1100,-
Trap met kwartdraai en gesloten treden€ 4000,-

We hebben enkele meest voorkomende opties weergeven. Staat jouw soort trap er niet tussen en wel benieuwd naar de kosten? Plaats dan HIER je klus en ontvang binnen 24 uur reactie van een specialist bij jou in de buurt.  

Het soort bekleding

Naast het soort trap heeft de soort bekleding die je wilt invloed op de kosten van de traprenovatie. Voor het bekleden van je trap zijn een groot aantal mogelijkheden als laminaat, tapijt, vinyl, eiken, PVC en linoleum. De juiste keuze voor de juiste bekleding heeft te maken met smaak, budget en je wensen. Elke bekleding heeft om zijn beurt een eigen levensduur en kostenplaatje. Om het voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we de verschillende soorten bekleding en kosten voor je in een tabel gezet. Wederom zijn we bij deze prijsberekening uitgegaan van een trap van 13-14 treden. 

BekledingPrijs bij open trapPrijs bij gesloten trap
Tapijt€ 900,- € 1.500,- 
Linoleum€ 1.200,- € 1.400,- 
Laminaat€ 1.350,-€ 2.300,- 
PVC€ 1.550,-€ 2.550,- 
Eiken€ 2.500,-€ 3.500,-

Meer weten over de soorten bekleding die je kunt kiezen voor je trap renovatie? We hebben in onze blog: Trapbekleding bij Traprenovatie de verschillende soorten verder toegelicht. Je leest het hier >

Extra optie mogelijkheden

Tot slot kan je ervoor kiezen om bij het renoveren van je trap voor een aantal extra opties kiezen die ook wat extra kosten met zich mee brengen. Bij de extra opties kun je denken aan een anti-slip strip zodat je niet uit kan glijden op de trap. Of je kiest voor de zogeheten maantjes tegen het uitglijden. (maantjes zijn stukken antislip of tapijt in de vorm van een maan op de trap). Naast extra opties tegen uitglijden kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld verlichting. Verlichting op de trap geeft je trap extra uitstraling, doordat de treden worden uitgelicht wordt de trap een echte eye catcher! Tot slot nog een belangrijk onderdeel van de trap is de trapleuning. Heb je je trap mooi laten renoveren is het ook aan te raden om de trapleuning te laten vervangen. Zo wordt de trap een mooi geheel.

Wat al deze extra’s je kosten hebben we voor je in een tabel gezet. In de tabel worden gemiddelde kosten weergegeven, in werkelijkheid kan de prijs variëren.  

Anti-slip strip€2,- €15 per meter
Maantjes€ 15 – € 60 per maantje
Verlichting€ 10 – € 40 per spot of LED
Trapleuning€ 30 – € 110

De specialist voor het renoveren van je trap vind je op Viato.nl

Bij Viato.nl ben je aan het juiste adres voor een vakkundige traprenovatie. De vakmannen door on geselecteerd voorzien je trap meestal in één dag van een nieuw jasje. Plaats je klus op Viato.nl voor een vrijblijvend advies aan huis voor traprenovatie.