Vloer isoleren

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vindt uw isolatie specialist

Vloerisolatie draagt bij aan een heerlijk warm en behaaglijk huis. Heeft u bijvoorbeeld snel last van kouden voeten? Dan is het isoleren van de vloer een uitkomst voor u. Nu is isoleren natuurlijk niet alleen nuttig voor het tegengaan van koude voeten. Zo bespaart u ook een hoop op uw energie kosten. Doordat een goed geïsoleerde vloer minder snel afkoelt hoeft uw ketel minder hard te stoken. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat de kruipruimte minder vochtig wordt. Hierdoor wordt de kans op optrekkend vocht uit de kruipruimte weggenomen. Tevens zorgt minder vocht voor een langer behoud van uw (houten) vloer of kruipruimte, omdat de kans rotting wordt verminderd.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 20,- en € 50,- per m2

Wilt u uw vloer (kruipruimte) isoleren?

Het is mogelijke om uw vloer of eigenlijk uw kruipruimte op verschillende manieren te isoleren. Zo zijn er verschillende soorten isolatiematerialen, als wol, schuim of folie. Welke soort vloerisolatie het beste voor u is, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo vraagt een betonnen vloer een heel andere aanpak dan een houten vloer. Ook heeft de vochtigheid graat van uw kruipruimte invloed op de manier van het isoleren van uw vloer. 

Wilt u graag weten welke vorm van vloerisolatie het beste bij u past? Neem dan nu volledig vrijblijvend contact op met een specialist bij u in de buurt. …..

Uw vloer isoleren zonder kruipruimte

Heeft u geen kruipruimte? Ook dan is het mogelijk om uw vloer te isoleren en wel op 2 manieren. Als u geen kruipruimte heeft is de kans groot dat u een betonnen vloer heeft. Deze betonnen vloer kunt u van bovenaf of van onderaf isoleren. Het van bovenaf isoleren van de vloer kunt u gemakkelijk zelf doen door het aanbrengen van isolatieplaten tussen de betonnen ondervloer en de overvloer. Echter is het nadeel hiervan dat de vloer verhoogt zal komen te liggen wat invloed heeft op uw deuren. Deze zullen aangepast dienen te worden aan de nieuwe hoogte van de vloer. Het van onderaf isoleren van een betonnen vloer zonder kruipruimte gaat van buitenaf vaak via de tuin. Dit kunt u echter alleen door een professional laten doen aangezien dit vraagt om een goede inschatting van de situatie onder uw woning. Meer weten neem dan vrijblijvend contact op met specialist bij u in de buurt. Klik hier……

Kosten voor het isoleren van uw vloer (kruipruimte). 

De kosten van vloerisolatie is per situatie verschillend. De prijs voor het isoleren van uw vloer zijn afhankelijk de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde. Hoeveel u kwijt bent aan het isoleren van uw vloer hangt dus af van:

Bent u benieuwd naar war het u zou kosten om uw vloer te laten isoleren neem dan vrijblijvend contact op met specialist bij u in de buurt. Klik hier……

Heeft u onvoldoende geld voor het uitvoeren van een isolatieklus kijk dan wat er mogelijk is met betrekking tot het krijgen van een subsidie voor het verduurzamen van uw huis. Tevens kunt u als u lid bent van een VVE kijken of u de kosten voor isolatie kunt delen. 

Wat levert het isoleren mij op?

Misschien wel een betere vraag dan: wat kost vloerisolatie? Is wat levert vloerisolatie mij op?! Volgens Milieu Centraal scheelt het isoleren van uw vloer op jaarbasis tussen de € 170 (tussenwoning) en € 330 (vrijstaande woning). 

Vloer met vloerverwarming isoleren 

Voor veel mensen komt het als een grote klap als ze de eerste rekening binnen krijgen na het aanbrengen van vloerverwarming. Dit komt omdat veel van de warmte verdwijnt via een niet geïsoleerde vloer naar de kruipruimte. Om dit te voorkomen is het verstandig uw kruipruimte te isoleren. U zal merken dat uw energieverbruik drastisch zal afnemen als uw vloer met vloerverwarming is geïsoleerd. Wil je meer weten over het laten leggen van vloerverwarmingen? Klik hier voor meer informatie.

Kan mijn vloer geïsoleerd worden?

Het is bijna altijd mogelijk uw vloer te isoleren! De wijze van isolatie kan echter wel verschillen. Heeft u een kruipruimte dat is het wel van belang dat deze minimaal 50cm hoog is om het isolatiemateriaal goed aan te kunnen laten brengen. Wilt u weten of u kruipruimte of vloer geschikt is voor het aanbrengen van vloerisolatie? Maak dan snel een afspraak bij een specialist bij u in de buurt.

Houten vloer isoleren 

Oudere woningen hebben vaak een houten vloer die vrij koud aan kunnen voelen door tochtstromen vanuit de kruipruimte. Met goede vloerisolatie is dit probleem echter zeer gemakkelijk te verhelpen! Het isoleren van houten vloeren gebeurt vaak door het aanbrengen van isolatiemateriaal tussen de balken. Wel is het hiervoor van belang dat onder uw vloer een kruipruimte bevindt. 

Het op goede wijze isoleren van een houten vloer voorkomt namelijk houtrot. Hierbij benadrukken wij het op goede wijze aanbrengen want wordt er een onjuiste isolatiemethode beruikt kunnen de gevolgen groot zijn. Laat het isoleren altijd uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf om problemen te voorkomen! Opzoek naar een vloerenspecialist bij u in de buurt? Kijk dan hier….

Voordelen van isoleren:

Vloerisolatie specialisten bij jouw in de buurt vind je bij Viato.nl

Ben je op zoek naar een betrouwbare specialist die jouw vloer vakkundig en snel kan isoleren? Bij Viato.nl hebben we de bete vakmensen al voor je geselecteerd. Plaats nu GRATIS je klus en ontvang binnen 24 uur reactie.