Vloerverwarming installeren of vervangen

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind dé specialist voor je klus

Besparen op de energie rekening en tegelijkertijd warme voeten en een warm huis? Laat dan een vloerverwarming installeren door een Viato.nl specialist. Een juiste installatie van vloerverwarming is klaar voor de toekomst, omdat u hiermee de temperatuur in huis met minder energie op een aangename temperatuur houdt. Tevens is vloerverwarming ook te gebruiken met een warmtepomp. Dit in combinatie met zonnepanelen zorgt voor een energiezuinige woning.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 37.50,- en € 77.50,- per m2

Soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming en verschillende gebruikswijze. Zo kan je ervoor kiezen de vloerverwarming het gehele huis te vervangen en radiatoren overbodig maken. Hier gaat het om vloerverwarming als hoofdverwarming. Je kan er echter ook voor kiezen om de vloerverwarming te installeren als extra verwarmingscapaciteit en de radiatoren laten hangen. Dan wordt er gesproken over vloerverwarming als bijverwarming. Een van de belangrijkste voordelen van vloerverwarming is dat er een lagere watertemperatuur nodig in te verwarmen dan traditionele radiatoren. Hierdoor heb je minder energie nodig om uw woning te verwarmen. 

Laten leggen vloerverwarming als hoofdverwarming.

Als u ervoor kiest de vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming zijn radiatoren niet meer nodig. Om de warmte optimaal te kunnen verspreiden door de gehele woning wordt de hoofdverwarming gelegd als matten of verwarmingsbuizen op 100 mm afstand van elkaar. 

Vloerverwarming installeren als bijverwarming

Wilt u vloerverwarming als bijverwarming gebruiken dan verwarmt de vloerverwarming niet de gehele ruimte. Doordat de vloerverwarming niet de gehele woning hoeft te verwarmen en nog wat hulp krijgt van radiatoren kunnen de buizen of matten verder uit elkaar worden gelegd. Zo kan de installateur de matten of verwarmingsbuizen op 150 mm of 200mm afstand van elkaar leggen. Doordat er meer ruimte tussen de buizen zit is er minder materiaal en arbeidstijd nodig. Hierdoor is de installatie waardoor de installatie van vloerverwarming als bijverwarming goedkoper dan de installatie van vloerverwarming als hoofdverwarming.

Naast de keuze voor de gebruikswijze van de vloerverwarming heeft u ook de keuze tussen verschillende soorten vloerverwarming. U kunt kiezen voor elektrische vloerverwarming of voor gas vloerverwarming. Onderstaande de voor en nadelen en de mogelijkheden van zowel elektrische vloerverwarming als gas vloerverwarming. 

Elektrische vloerverwarming installeren

Gaat u voor elektrische vloerverwarming dan kunt u een ruimte verwarmen onafhankelijk van de cv. Als eerste is het goed om te weten dat hoewel het aanleggen van elektrische verwarming voordeliger is dan het leggen van een gas vloerverwarming, is de elektrische vloerverwarming in gebruik weer iets duurder. Een groot voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het eenvoudig te leggen is.

Het aanleggen van elektrisch vloerverwarming gebeurd doormiddel van droogbouw. Hierbij worden de verwarmingsbuizen doorgaans op een noppenplaat van fermacell gelegd. Hierdoor is het infrezen van de vloerverwarming in cement niet nodig. De noppenplaten worden direct onder de vloer geplaatst. Hierdoor komt de vloer sneller op een aangename temperatuur komt dan een gas vloerverwarming. Het is ook mogelijk de elektrische vloerverwarming direct over de oude vloer te leggen. Hierdoor is het breken van de oude vloer niet nodig en kunt u gemakkelijker genieten van de voordelen die vloerverwarming je kan bieden.

Elektrische vloerverwarming is zowel geschikt als hoofdverwarming als bijverwarming. Tevens kan elektrische vloerverwarming kleinere ruimten ook zeer goed verwarmen en daardoor ook zeer geschikt voor in de badkamer. Het is toch fijn om uit een douche of bad te stappen op een warme vloer door de elektrische vloerverwarming in uw badkamer? Meer weten over elektrische vloerverwarming of bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het leggen van een vloerverwarming bij u thuis? Neem dan geheel vrijblijvend en kosteloos contact op met een vloerverwarming specialist bij u in de buurt. 

Gas vloerverwarming

Naast elektrische vloerverwarming kunt u ook kiezen voor gas vloerverwarming. Hierbij is de vloerverwarming verbonden met de cv en wordt uw huis verwarmd op basis van gas in plaats van elektriciteit. Het aanleggen van gas vloerverwarming gebeurd aan de hand van natbouw. Dit wil zeggen dat er gebruik gemaakt wordt van natte materialen als cement, beton of zand om de verwarmingsbuizen of matten in te frezen. De kosten voor het installeren van gas vloerverwarming zijn opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten, afvoerkosten en het aantal vierkante meters. Hierbij zijn de kosten voor het infrezen en aanleggen van gas vloerverwarming hoger dan het aanleggen van elektrische vloerverwarming. Daarentegen is gas vloerverwarming in gebruik goedkoper dan elektrische vloerverwarming. 

Vloerverwarming laten leggen

De soort vloerverwarming, de ruimte, uw wensen en de omstandigheden hebben invloed op hoe de vloerverwarming. Het infrezen van de vloerverwarming is bij elektrische vloerverwarming niet noodzakelijk en de vloerverwarming leggen gebeurt via droogbouw. Dat is snel, zonder veel troep en goedkoper dan natbouw. Bij het aanleggen van gas vloerverwarming dienen de verwarmingsbuizen te worden ingefreesd in zand, beton of cement. Dit zijn natte materialen en dus wordt hier gesproken bij natbouw.  Meer weten over het het aanleggen van vloerverwarming bij u thuis? Neem dan contact op met een vakman bij u in de buurt.  

Vloerverwarming bij houten vloeren

Het is een veel gestelde vraag: is het mogelijk vloerverwarming te nemen met een houten vloer? En het antwoordt hierop is ja, dat is zeker mogelijk! Wel is het van belang om hiervoor de juiste houtsoort te kiezen en u hierover te laten adviseren door een vakman. een zeer geschikte houten vloer is een lamelparket. Dit type houten vloer is zeer geschikt om op vloerverwarming te leggen. Deze vorm van een houten vloer is geschikt met verschillende typen vloerverwarming, waaronder: droogbouwsystemen, ingefreesde vloeren, systemen in combinatie met warmtepomp, stadsverwarming of infrarood verwarming. Wilt u weten of uw houten vloer geschikt is voor vloerverwarming laat er dan een specialist naar kijken! Gaat u nog een nieuwe vloer kopen vraag dan aan de vloeren verkoper of de vloer geschikt is voor vloerverwarming. Kijk hier voor een specialist bij u in de buurt. 

Vloerverwarming installeren in de badkamer

Wat is er nu lekkerder dan op een warme vloer stappen als u onder de douche vandaan stapt of het bad uit komt? Niks inderdaad! De tegels in de badkamer kunnen vooral ‘s winters zeer koud aanvoelen. Om koude tegels en koude voeten tegen te gaan in de badkamer kunt kiezen voor vloerverwarming in de badkamer. Met name elektrische vloerverwarming is zeer geschikt voor in de badkamer. 

Kosten vloerverwarming installeren 

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming zijn opgebouwd uit het gebruikte materiaal, de installatie, het oppervlakte van de vloer en de arbeidskosten. Hierdoor verschilt de prijs van vloerverwarming nogal. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het leggen van vloerverwarming bij u thuis vraag dan vrijblijvend hier een offerte. Kies voor een vakman bij u in de buurt voor de voordeligste prijs en bespaar op voorrijkosten. 

Vloerverwarmingspecialist bij u in de buurt. 

Het plaatsen van vloerverwarming laat je natuurlijk door een specialist doen! Bent u opzoek naar een vakman die voor u vloerverwarming kan aanleggen tegen de scherpste prijs? Dan bent u bij Viato.nl op het juiste adres. Laat je vloerverwarming installeren door een vakman via Viato.nl. Vind een vakman bij u in de buurt: ….