Houten vloer of parketvloer leggen

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vindt uw parketteur

Het leggen van een houten vloer of een parketvloer is een een klus voor een specialist. Bij het leggen van een houten vloer of parketvloer komen namelijk nogal wat zaten kijken. Zo is het van belang dat er genoeg speling tussen de planken is zodat de vloer bij temperatuurschommelingen of veranderingen in de luchtvochtigheid niet opbolt. Daarnaast mag de vloer ook niet te los liggen en moeten de vloerdelen strak tegen elkaar liggen. Zoals je ziet komt het goed leggen van een houten of parketvloer nogal nauw. Een vloerenspecialist als een parketteur weet precies hoe zij dit moeten doen. Viato.nl heeft de beste en voordeligste parketteur bij jouw in de buurt al geselecteerd. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en plaats jouw klus.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 25,- en € 95,- per m2

Kosten voor het laten leggen van een houten vloer of een parketvloer 

De gemiddelde kosten voor het leggen van een houten vloer liggen tussen de €20,- en €100,- per vierkante meter. Deze prijs per vierkante meter is exclusief de vloer. Voor het laten leggen van specifiek jouw vloer kan onze specialist een afwijkende prijs rekenen. Benieuwd naar de prijs voor het laten leggen van jouw vloer? Plaats dan GRATIS jouw klus op Viato.nl en ontvang binnen 24u een vrijblijvende offerte van een door ons geselecteerde specialist.  

De uiteindelijke kosten voor het laten leggen van een houten vloer zijn afhankelijk van een aantal factoren.  hierbij kan gedacht worden aan factoren als de legwijze, het soort hout, de soort plint enz.. Lees op deze pagina alles dat je moet weten over deze variabelen.

Opbouw kosten van het laten leggen van een parket vloer. 

Zoals hierboven al wordt beschreven zijn de kosten voor het laten leggen van houten vloer afhankelijk van een aantal factoren. Onderstaand zullen we kort ingaan op een aantal van deze factoren, zoals:

Soort hout

Naast de legwijze heeft het soort vloer invloed op de prijs. Er zijn op het gebied van parketvloeren onderscheid te maken tussen een lamelparket en een massief houten vloer. 

Naast het verschil in aanschafprijs heeft het soort vloer ook invloed op de totale kosten voor het leggen van de vloer omdat beide vloeren een andere legwijze vragen.  

Legwijze

De legwijze van het parket heeft niet alleen invloed op de kosten voor het leggen van de vloer maar is ook heel bepalend voor de look van een ruimte en de vloer. Er zijn verschillende manieren en patronen om een vloer te leggen. Zo kun je een vloer zwevend leggen of verlijmen. Daarnaast kan een vloer in een patroon gelegd worden als een visgraat, versailles patroon of een hongaarse punt. 

Zwevend leggen:

Heb je een huurwoning of in een appartementencomplex met een geluidsoverlast beperking dan is de kans groot dat een vloer niet op de vloer geplakt mag worden. Dan moet de parketvloer zwevend gelegd worden worden. Het zwevend leggen van een vloer betekent dat de vloer op een ondervloer van folie wordt gelegd. De vloer hoeft niet geplakt en het folie dempt geluid. Bij het zwevend leggen van een vloer is het niet nodig dat de vloer volledig geëgaliseerd is. Dit komt omdat het folie eventuele oneffenheden opvangt. Een lamelparket leent zich om zwevend te worden gelegd. Zwevend leggen is de voordeligste manier van leggen.  

Verlijmen: 

Het is naast zwevend leggen mogelijk een parketvloer te verlijmen. Het verlijmen van een vloer is met name aan te raden bij een massief houten vloer. Wil je graag een patroonvloer als een visgraat dan is verlijmen de enige optie. Een groot voordeel van het verlijmen van een vloer is dat het geluid minder hol klinkt als je eroverheen loopt. Echter is een groot nadeel dat de ondervloer echt goed egaal moet zijn om een mooi eindresultaat te krijgen. Heeft je vloer veel oneffenheden zal de vloer eerst geëgaliseerd moeten worden. Lees hier meer over het egaliseren van een vloer. Het verlijmen van een houten vloer is altijd duurder dan het zwevend te laten leggen. 

Patroonvloer:

Je kan een parket in verschillende patronen laten leggen zoals bijvoorbeeld in een visgraat patroon. Het leggen van een visgraatvloer is niet eenvoudig en vergt jarenlange ervaring en vakmanschap. Het leggen van een patroonvloer vergt dus een specialist en heeft invloed op de kosten voor het leggen. Tevens is het leggen van een patroonvloer arbeidsintensiever dan het recht leggen van een houten vloer. Aan een mooie patroonvloer herken je de hand van een meester! Wil jij graag een houten visgraat vloer laten leggen en benieuwd naar de kosten? Viato.nl heeft de beste parketteur bij jou in de buurt al geselecteerd. Plaats nu gratis jouw klus op Viato.nl en krijg binnen 24u een prijsopgave van een specialist uit de regio. 

Soort plint

Maak je vloer helemaal af met het plaatsten van een plint. Voor de plint kun je kiezen uit twee soorten: een hoge plint of een platte plint.  Zo wordt een hoge plint tegen de muur bevestigt en een platte plint op de vloer bevestigd. Het bevestigen van een platte plint is over het algemeen goedkoper dan het bevestigen van een hoge plint. Laat bij het maken van een offerte altijd het monteren van de plinten meenemen een zo compleet mogelijk overzicht te hebben van de kosten die je te wachten staan. 

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid gaat over de bereikbaarheid van de kamer waar de vloer gelegd moet worden. Is een kamer gemakkelijk te bereiken dan blijven de kosten lager dan wanneer een kamer moeilijker te bereiken is. Het kostenverschil komt omdat er minder getild hoeft te worden als de kamer gemakkelijk te bereiken is. Moet de vloer op een verdieping worden gelegd dan zal de vloer naar de verdieping worden getild en wordt het leggen van de vloer gelijk arbeidsintensiever. Arbeidsintensiever staat gelijk extra kosten. Bij het plaatsen van je klus is het verstandig om de ruimte waar de vloer gelegd dient te worden te noemen. Zo krijg je een goed overzicht van alle kosten en kom je niet voor onvoorziene kosten te staan. 

Vorm van de kamer

Tot slot heeft de vorm van de kamer invloed op de totale kosten van het leggen van de vloer. Is een kamer rechttoe rechtaan dan is het voor de specialist gemakkelijk een vloer te leggen. Heeft een kamer echter veel hoeken of gekke ronden vloeren dan wordt het leggen van de houten vloer een stuk lastiger. Hoe meer hoeken en nissen hoe hoger de prijs per vierkante meter zal zijn. 

Vind een specialist voor het laten leggen van uw houten vloer via Viato.nl

Een houten vloer leggen, lijkt eenvoudig maar het is in werkelijkheid secuur werk. Een professionele vakman doet dit over het algemeen sneller en zorgvuldiger dan dat je dat zelf kan. Daarbij is het eindresultaat vaak een stuk mooier als een specialist het heeft gelegd: Aan een mooie parketvloer herken je de hand van een meester!  Vind de beste parketlegger/parketteur bij jou in de buurt op Viato.nl. Wij hebben de beste vakmannen bij u in de buurt al geselecteerd! Zo bent u geen tijd meer kwijt door het eindeloos vergelijken van offertes. Bij Viato.nl vindt u de beste prijs en de beste vakmensen voor uw klus. Plaats nu gratis uw klus en ontvang een vrijblijvende offerte van een specialist bij u in de buurt.