Riool of afvoer ontstoppen

BEL onze loodgieter 0202446981
Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind dé loodgieter voor het ontstoppen van je riool of afvoer

Is je riool verstopt? Last van stank- en/of wateroverlast? Dan is het tijd om je riool professioneel te laten ontstoppen. Door vuil, vet en zeepresten kan je riool in de loop van de tijd langzaam dichtslibben. Doordat het vuil zich ophoopt wordt het riool nauwer spoelt het water steeds slechter weg. In sommige gevallen is de verstopping zo ernstig dat rioolwater zelfs via toilet of wastafel omhoog kan komen. Dit is natuurlijk verre van wenselijk. Wacht dus niet te lang met het laten ontstoppen van je riool op problemen te voorkomen. Via Viato.nl vind je de beste loodgieter bij jou in de buurt voor het ontstoppen van je riool.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 90,- en € 140,- per uur

Oorzaken verstopping van riool of afvoer

Je riool raken met name verstopt door een ophoping van vet, vuil en zeepresten. Over het algemeen zijn de meeste afvoeren in jouw huis aangesloten op het rioolsysteem. Hierbij kan je denken aan je keuken, wastafel, vaatwasser, wasmachine, bad, wc, douche etc.. Het gebeurd bij iedereen, dat er toch wat voedselresten door de het wasbak putje verdwijnen. Of die lekkere vochtige toiletdoekjes die we zonder nadenken doorspoelen. Maar ook zeepresten na het handen wassen of douchen. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je riolering langzaam verstopt. Nu is een verstopping vaak gemakkelijk zelf te verhelpen met een bijtend goedje in de gootsteen of een paar keer flink wat druk uitoefenen met een ontstopper. Lost de verstopping niet op? Dan moet je de verstopping professioneel laten verhelpen door een gespecialiseerd loodgietersbedrijf. Op zoek naar een specialist bij jou in de buurt? Klik HIER.

Soorten verstoppingen

Nu we weten wat een verstopping kan veroorzaken is het goed om te weten wat voor soort verstopping er allemaal kunnen ontstaan in en om je huis. Viato.nl heeft de meest voorkomende verstoppingen voor je op een rijtje gezet. 

Wc verstopping: Zodra het water niet uit je wc loopt, of als er juist water naar boven komt als je doorspoelt kan je spreken van een Wc verstopping. Een verstopping van het toilet komt waak voor en kan ontstaan door een ophoping van uitwerpselen en toiletpapier. Lukt het niet op de toilet zelf te ontstoppen? Schakel dan een professional in via Viato.nl.

Riool verstopping: Het komt vaak voor dat een verstopping zich dieper in het riool bevindt. Het ontstoppen van een riool is geen gemakkelijke opgaven en kan je dan ook maar beter overlaten aan een gespecialiseerd loodgietersbedrijf. Zij kunnen door middel van moderne technieken de verstopping gemakkelijk opsporen. Dit doen zij bijvoorbeeld door gebruik te maken van een camera. Zo hoeft niet gehele stoep opengebroken te worden om het probleem op te lossen. 

Wasbak verstopping: Is je wasbak verstopt? Probeer dit dan eerst zelf op te lossen door een ontstoppingsmiddel te gebruiken. Over het algemeen is de verstopping dan zo verholpen. Echter is dit wel vaak een tijdelijke oplossing en is de wasbak binnen de kortste keren weer verstopt. Wil je graag een lange termijn oplossing voor je verstopte wasbak? Laat deze dan grondig ontstoppen en reinigen door een loodgietersbedrijf. 

Gootsteen en afvoer verstopping: Loopt het water niet meer weg uit de gootsteen of komen er vieze luchten uit het putje? Dan is de kans groot dat je gootsteen is verstopt. Hoewel het heel vervelend is, is een gootsteen verstopping zo opgelost door een specialist! Neem dan ook snel contact op met een loodgieter bij jou in de buurt via Viato.nl en laat je gootsteen grondig ontstoppen.

Vaatwasser verstopping: Een ander veel voorkomende verstopping is die van een vaatwasser. Nu zijn er verschillende producten op de markt die u kunt gebruiken om het probleem op te lossen. Lukt het echter niet de verstopping op eigen kracht te verhelpen dan is het tijd voor een professional. Een loodgieter beschikt over verschillende technieken en gereedschappen om het probleem vakkundig op te lossen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een hogedruk reiniging uitvoeren en kunnen ze met een camera de verstopping goed lokaliseren en oplossen. 

Droger of wasmachine verstopping: Een ander apparaat dat beïnvloed kan worden door een verstopping zijn de droger en wasmachine. Hoewel veel verkopers van witgoed zeggen dat een verstopping niet op te lossen is. Is dat vaak wel het geval. Bespaar jezelf veel tijd en geld door de verstopping te laten verhelpen door een specialist. LET OP: is je droger of wasmachine verstopt? Zet deze meteen uit want het apparaat kan zo gemakkelijk oververhit raken. 

Doucheputje verstopping: Het doucheputje kan gemakkelijk verstopt raken. Dit gebeurt door het ophopen van haar, vuil en zeepresten in de afvoer. Bij een beginnende ontstopping kan je zelf met een ontstoppingsmiddel dit probleem  tijdelijk verhelpen. Blijft je doucheputje echter verstopt dan betekent het dat de afvoer grondig schoongemaakt moet worden door een specialist. 

Bad verstopping: Tot slot is er nog de bad verstopping. Bij een verstopping van het bad geldt hetzelfde als bij een verstopping van het doucheputje. Je kan het probleem eerst zelf proberen op te lossen. Lukt dat niet of komt de verstopping weer terug dan is het probleem ernstiger dan gedacht. Schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter in de verstopping in het bad te verhelpen.

Riool of afvoer laten ontstoppen door ontstoppingsbedrijf

Is je riool of afvoer verstopt? En lukt het je niet de verstopping op te lossen met een plopper of ontstoppingsmiddel? Schakel dan de hulp in van een ontstoppingsbedrijf. Over het algemeen gaat het hier over het werk van een loodgieter. Deze vakmensen hebben jarenlange ervaring en beschikken over verschillende technieken en materialen om je riool te ontstoppen. Doordat de loodgieter weet wat hij/zij doet is de kans dat je leidingen beschadigen een stuk kleiner dan dat je zelf aan de bak gaat. 

Belangrijk om te weten bij een rioolverstopping is of de verstopping bij jou zit of dat het een probleem van de gemeente is. Hier kan je gemakkelijk achter komen door de erfscheidingsput, ook wel inspectieput genoemd, te controleren. Is het putje leeg? Dan zit de verstopping bij jou. Is het putje vol dan is het een probleem voor de gemeente. Neem dan contact op de gemeente want de kosten zijn dan voor hen. Weet je niet waar de erfscheidingsput zit neem dan ook contact op met de gemeente. 

Technieken afvoer of riool ontstoppen

Loodgieters beschikken over verschillende technieken om de afvoer of riool te ontstoppen. Over het algemeen kan er op twee verschillende manieren ontstopt worden. Het gaat hier om een machinale rioolveer of een hogedrukspuit. Bij een machinale rioolveer gaat er een ontstoppingsveer met langzaam draaiende bewegingen door de leiding. Zo wordt de stopping langzaam stuk gemaakt door de veeg. Om de veeg in de afvoerbuizen of riool te krijgen zal er een opening gemaakt moeten worden. Bij een wc betekent dit dat de pot van de wand gehaald zal moeten worden. Zit de verstopping in de gootsteen dan gaat het een stuk makkelijker en hoeft enkel de sifon losgekoppeld te worden onder het gootsteenkastje. Bij ontstoppen met een hogedrukspuit wordt een flexibele slang met roterende kop in de leiding/riool aangebracht die met water onder hoge druk in het riool schoon spuit. 

Kosten voor het ontstoppen van riool of afvoer

De gemiddelde kosten voor het ontstoppen van riool of afvoer begint vaak met een starttarief van tussen de €100,- en €120,-. Dit starttarief bestaat over het algemeen uit voorrijkosten en de arbeid van het eerste uur. Lukt het niet het probleem binnen het uur te verhelpen wordt voor de extra uren gewerkt met een uurtarief. Het gemiddelde uurtarief voor een loodgieter licht tussen de €90,- en €140,-. Hoeveel je kwijt bent voor het verhelpen van je verstopping is dus volledig afhankelijk van de hoeveelheid werk de loodgieter eraan heeft. 

LET OP: over het algemeen maken loodgieters ook gebruik van weekend- en avondtarieven bij een spoedklus. Hierbij kan je er vanuit gaan dat de kosten met 50% tot 100% omhoog gaan.

Bij Viato.nl vind je de specialist voor het ontstoppen van je riolering.

Is je riool of afvoer verstopt? Via Viato.nl vind je de vakman om het voor je op te lossen. Plaats nu je klus en ontvang binnen 24 uur reactie van een specialist bij jouw in de buurt. Bespaar op voorrijkosten en tijd, doordat wij de beste mensen voor de klus al voor je hebben uitgekozen.