Lekkage oplossen

BEL onze loodgieter 0202446981
Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind dé loodgieter voor het opsporen en oplossen van je lekkage

Last van een lekkage? Dan is het belangrijk dat deze snel opgelost wordt! Het is namelijk zo dat de lekkage over tijd veel schade aan kan richten. Denk hierbij aan waterschade als schimmelplekken en houtrot. Deze schade brengt vervolgens weer extra kosten met zich mee om het op te lossen. Met andere woorden: heb je een lekkage laat het zo snel mogelijk verhelpen! De beste vakmensen voor het opsporen en oplossen van je lekkage vind je via Viato.nl.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 110,- en € 600,- per klus

Lekkage opsporen

Wil je een lekkage oplossen dan moet deze eerst gevonden worden. Het oplossen van een lekkage begint dan ook bij het opsporen van de lekkage. Allereerst is het belangrijk om vast stellen om wat voor lekkage het gaat, want lekkage kan overal voorkomen. Ja kan hierbij denken aan een lekkage in de badkamer, op het dak, in de kelder, de radiator enz..

Vaak is het erg lastig de exacte locatie van de lekkage te vinden. Het kan zelfs zo zijn dat bij de opsporing muren, vloeren en daken moeten worden opengebroken om de lekkage op te kunnen lossen. Het komt vaak voor dat de lekkage zich ergens anders uit dan waar het vandaan komt. Hierbij kan je denken aan een lekkage in de badkamer op een hoger gelegen etage. De lekkage uit zich door het ontstaan van een vochtplek op het plafond maar bevindt zich in een leiding in de badkamer. Vaak zie je de gevolgen al wel maar zie je de oorzaak niet direct. Deze kan zitten in de afvoer of zich bevinden tussen muren of plafonds.

Om onnodig sloopwerk te voorkomen en de lekkage zo snel mogelijk op te lossen is het verstandig een specialist in te huren. Voor het verhelpen van een waterlekkage heb je een loodgieter nodig. Hoewel je kosten moet maken door het betalen van de vakman, bespaar je uiteindelijk ook. Hoe minder er gesloopt te worden hoe minder kosten er gemaakt hoeven worden om de schade te herstellen. Tevens kan een specialist de lekkage vaak snel oplossen waardoor de schade die de lekkage aanbiedt zo klein mogelijk blijft. Vocht tast namelijk bijna ieder materiaal aan wanneer het er langere tijd mee in aanraking komt. Wordt een lekkage niet snel opgelost bestaat de kans dat meerdere spullen in huis aangetast zullen worden en vernieuwd zullen moeten worden. Neem dus een goed loodgietersbedrijf in de hand die je vindt via Viato.nl voor het opsporen en oplossen van je lekkage. 

Lekkage opsporing methodes

Gespecialiseerde loodgieter beschikken over verschillende technieken voor het opsporen en oplossen van je lekkage. Zoals we hierboven al aangeven is het niet altijd eenvoudig de lekkage te vinden. Vaak ben je al te laat als je de lekkage gaat zien, dan is de meeste schade al aangericht. Het is dan zaak dat de lekkage zo snel mogelijk wordt opgespoord en opgelost. Om de lekkage zo snel mogelijk onder controle te krijgen kan er gebruik gemaakt worden van verschillende opsporingsmethodes:

Door gebruik te maken van bovenstaande technieken kan een gespecialiseerd loodgietersbedrijf over het algemeen de lekkage opsporen zonder te breken. De loodgieter kan zo direct op de juiste plek aan het werk om het lek te verhelpen.

Waar kan lekkage ontstaan?

Het zoeken naar de oorsprong van de lekkage kost vaak meer tijd dan het verhelpen van het lek. Het is daarom goed te weten waar in huis de kans op lekkage het grootst is. De plekken in huis waar de kans op lekkage het grootst is zijn: 

Soms is het nodig om iets te lopen voordat het lek gemaakt kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkage in de badkamer onder het bad. Om het lek te kunnen herstellen is het in sommige gevallen nodig het bad of het ondergelegen plafond open te breken om de schade te herstellen. Ook bij een daklekkage is de kans groot dat een deel van het dak opengebroken moet worden om de lekkage te verhelpen. Om de schade zo veel mogelijk te beperken is het verstandig een goede loodgieter in te huren. De beste loodgieter bij jouw in de buurt vind je via Viato.nl. Plaats je klus en ontvang binnen 24 uur reactie van een specialist.

Kosten voor het opsporen en oplossen van lekkage 

De gemiddelde kosten voor het opsporen van een lekkage liggen tussen de €300,- en €400,-. De kosten voor het vervolgens oplossen van de lekkage liggen tussen de €100,- en € 200,-. Is de locatie van de lekkage al bekend is opsporing niet nodig en kan het lek relatief goedkoop worden opgelost. Echter is dit van niet het geval en is de kans groot dat opsporing nodig is. Daarnaast is de kans groot dat na het oplossen van de lekkage er bijkomende kosten gemaakt zullen moeten worden voor het herstellen van de waterschade. De kosten voor het oplossen van een lekkage kan dus flink oplopen. Onderstaand hebben we alle mogelijke kosten voor je op een tijdje gezet. 

Kosten
Opsporen lekkage€ 300 – € 400,-
Oplossen lekkage€ 100,- € 200,-

Bovenstaande kostenindicatie is een gemiddelde en de exacte prijzen kunnen afwijken. Goed om te weten: De kosten genoemd in de tabel zijn ex. Btw, materiaal en voorrijkosten.

Mogelijke bijkomende kosten oplossen lekkage

Het is voor een loodgieter over het algemeen niet zo moeilijk een lekkage op te lossen. Hierdoor zijn de kosten voor het oplossen van een lekkage vrij laag. Helaas komen er vaak uiteindelijk andere, hoge kosten kijken bij het oplossen van een lekkage. Dit komt omdat de loodgieter wel bij de lekkage moet kunnen komen om het te repareren. Zo moet soms een deel van de muur worden gesloopt of een douchebak moeten worden verwijderd. De kosten hiervoor kunnen fors oplopen.

Wij hebben de mogelijke bijkomende kosten voor je een op een rijtje gezet:

Ben je benieuwd wat het oplossen van jouw lekkage je gaat kosten? Neem contact op met een specialist via Viato.nl en ontvang binnen 24 uur een reactie. 

Lekkage voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen! Hoewel niet elke lekkage te voorkomen is kan je wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om grote overlast te voorkomen. 

3 tips op een rijtje: 

Vind de beste loodgieter voor het verhelpen van lekkage via Viato.nl 

Laat je lekkage opsporen en oplossen door een specialist. Zo voorkom je onnodige kosten door de schade vakkundig op te laten lossen. De specialist die je zoekt vind je op Viato.nl. Viato.nl heeft namelijk de beste loodgieters bij jouw in de buurt al voor je geselecteerd. Bespaar tijd doordat je niet meer eindeloos offertes hoeft te vergelijken en vind de beste specialist voor jouw klus. Plaats nu je klus en laat je lekkage oplossen.