CV ketel onderhoud of vervangen

BEL onze loodgieter 0202446981
Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind een loodgieter bij jouw in de buurt

De cv-ketel, of centrale verwarmingsketel, zorgt voor het warme water waarmee de centrale verwarming wordt opgewarmd. Dat de cv ketel goed blijft werken is dan ook van groot belang voor een lekker warm huis. Om grote problemen te voorkomen is dan ook belangrijk je cv ketel regelmatig een onderhoudsbeurt. Daarbij is de regel: Wil je een kunnen genieten van een aangenaam warm huis en warm water? Zorg voor regelmatig onderhoud. 

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 55,- en € 75,- per uur

Veel voorkomende problemen cv ketel

Zoals hierboven al kort aangegeven is het regelmatig laten uitvoeren van onderhoud aan je cv ketel essentieel is. Hoe langer je wacht hoe groter de kans op storing. Z’n storing wordt vaak veroorzaakt doordat onderdelen vies worden of stuk gaan. Over het algemeen gaat het om oorzaken die voorkomen kunnen worden met periodiek onderhoud. Wij hebben de problemen en storingen die kunnen ontstaan door het gebrek aan onderhoud voor je op een rijtje gezet. 

Jaren zonder onderhoudMogelijke problemen/storingen
1 – 2 jaar
 • Normaal gesproken geen storingen.
3 – 4 jaar
 • Vervuilde warmtewisselaar.
 • De branderpakking kan uitharden en uitbranden.
 • Isolatieplaten kunnen beschadigd zijn met brandgevaar als gevolg.
5 – 6 jaar
 • Defecte automatische ontluchter.
 • Lekkage kan optreden wat leidt tot het verroesten van ketelonderdelen.
7 – 8 jaar
 • Vervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar.
 • Expansievat gaat defect; kans op ernstige waterlekkage.
9 – 12 jaar
 • Storingen aan het elektronische gedeelte van de ketel.
 • Controle zichtbare rookgasafvoer op lekkage (lip ringen) condens lekkage/rookgassen.
12 – 15 jaar                                                            
 • De cv-ketel is op en aan vervanging toe. De levensduur van een cv ketel is z’n 15 jaar daarna is de ketel te oud en is de kans groot dat deze stuk gaat.

Cv ketel onderhoud

Zoals je net hebt kunnen lezen kunnen er over de jaren heel wat problemen ontstaan met je cv-ketel. Om deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen is het verstandig je cv-ketel regelmatig te laten controleren door een specialist.  Het regelmatig laten onderhouden van je cv vergroot de levensduur van de ketel en voorkomt problemen. Maar hoe vaak is regelmatig? Wij raden aan je cv ketel eens per jaar te laten controleren. Daarbij is het verstandig een onderhoudsbeurt in te plannen voor het stookseizoen (herfst en winter). Zo voorkom je dat je ketel stuk gaat op een moment dat je hem hard nodig hebt voor een warm en aangenaam huis.

Waarom is cv ketel onderhoud belangrijk?

Dat is een goede vraag en daarom heeft Viato.nl de belangrijkste redenen voor het uitvoeren van onderhoud voor je onder elkaar gezet.

Cv ketel onderhoud kosten

De kosten voor het laten uitvoeren van onderhoud aan de cv-ketel is afhankelijk van de duur van de onderhoudsbeurt. Het uurloon van een loodgieter ligt tussen de €55- €75 per uur. Is jouw Cv ketel aan een onderhoudsbeurt toe? Plaats dan nu je klus op Viato.nl en vind een specialist bij jou in de buurt.

Cv ketel reparatie

Hoewel goed onderhoud heel belangrijk is, verhinderd het niet altijd dat je cv ketel kapot gaat. Is jouw cv kapot of heeft jouw cv ketel een storing? Dan is het wel zo fijn als deze zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Wanneer je cv moet worden gerepareerd is het wel aan te raden om hiervoor een professional in huis te halen. Kies hierbij altijd voor een erkende monteur of reparateur. Vind een cv-ketel monteur bij jouw in de buurt via Viato.nl. Wij hebben de beste mensen voor de klus al voor je geselecteerd en je ontvangt binnen 24 uur een reactie!

Kosten cv ketel reparatie

Werkt je cv-ketel niet naar behoren of helemaal niet meer? Het repareren een cv ketel is een ingewikkelde klus, waar specialistische kennis bij komt kijken. Wil je deze laten repareren door een professional en benieuwd naar de kosten? Hieronder lees je alles wat je moet weten over de kosten van het repareren van je Cv ketel door een erkend monteur. Ben je overtuigd dat het verstandig is een betrouwbare CV-ketel monteur in te schakelen dan vind je die via Viato.nl snel en gemakkelijk. 

De gemiddelde kosten van het uitvoeren van een reparatie aan de cv ketel liggen tussen de €55 en €75 per uur. Naast het hiervoor genoemde uurtarief is het goed om rekening te houden met de voorrijkosten die een monteur rekent. De voorrijkosten liggen gemiddeld  tussen de €45 en €80. Je kunt besparen op de voorrijkosten besparen door een monteur te kiezen die bij jouw in de buurt woont. Verder zijn de totale kosten van het repareren van jouw cv ketel afhankelijk van de storing of het probleem.

Daarnaast heeft het moment van reparatie invloed op de kosten. Het is namelijk wel zo fijn dat als de cv stuk gaat de reparatie direct plaatsvindt. Hierdoor komt het voor dat een reparatie in de avond of het weekend plaatsvinden. Hierbij zal de monteur gebruik maken van een ander tarief dan overdag. Vraag hier altijd naar bij het bij het maken van een afspraak. 

Onderhoudsabonnement

In de cv- ketel branche komt het vaak voor dat monteurs werken met een zogenaamd onderhoudsabonnement. Hiervoor betaal je jaarlijks tussen de €75 en €150. Hierbij zijn kleine reparaties, materiaalkosten en voorrijkosten zijn inbegrepen in de prijs. Hiermee kan je een hoop geld besparen. Aangezien je dan niet elke keer een losse offerte aan hoeft te vragen en te betalen voor voorrijkosten. 

Benieuwd wat het jou gaat kosten om je cv te laten repareren? Plaats nu je klus en krijg binnen 24 uur reactie van een specialist bij jouw in de buurt. 

Cv ketel vervangen

Tot slot komen we na onderhoud en reparatie bij vervangen. Als je cv ketel ouder is dan 10 tot 15 jaar, dan is de ketel toe aan vervanging. Reparatie heeft dan meestal niet zoveel zin meer. Daarbij kun je kosten besparen door de cv ketel te laten vervangen aangezien de kans groot is dat bij reparatie de ketel snel weer stuk zal gaan. Is je ketel nog geen 10 jaar maar is de warmtewisselaar in de ketel kapot? In dit geval is de beste oplossing ook het vervangen van de ketel.

Kosten cv ketel vervangen 

De kosten van het vervangen van een cv ketel lopen ver uiteen en liggen tussen de €800,- en €9000,-. Hierbij lopen de kosten met name uiteen door het type ketel waarmee je de oude vervangt. Hierbij kan je kiezen voor een Vr-ketel, Hr-ketel en HRe-ketel. Benieuwd naar welke ketel het beste is voor jouw? Neem dan contact op een specialist.

Vind de beste loodgieter voor het onderhoud, repareren of vervangen van een cv ketel via Viato.nl

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Vind de beste vakmensen voor jouw klus via Viato.nl!