Dilatatievoegen kitten

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind het beste kitbedrijf voor jouw klus

Voorkom het ontstaan van scheuren in beton en/of metselwerk en houdt vloeren en wanden waterdicht door het laten aanbrengen van dilatatievoegen. Een Dilatatievoeg kan de werking van materialen namelijk goed opvangen. Het aanbrengen van dilatatievoeg is een zeer specialistische klus. Laat jouw dilatatievoegen dan ook aanbrengen door een betrouwbaar en bekwaam kitbedrijf die je vindt via Viato.nl!

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 9,- en € 11,- per meter

Vandaag de dag is ieder gebouw wel voorzien van dilatatievoegen. Deze voegen worden veelal aangebracht in de buitenwanden van een gebouw, maar ook in de vloer of bewegende gedeelten van bijvoorbeeld een brug. Op welke plek de dilatatievoegen ook zijn toegepast, ze spelen altijd een belangrijke rol in de bewegingsruimte. Hoewel gebouwen en bouwwerken er altijd heel statisch uitzien bewegen ze toch. Zo kunnen bijvoorbeeld bruggen wat krimpen met kou en uitzetten met warmte. Een dilatatievoeg geeft daarbij net de speling die het bouwwerk nodig heeft om de krimp en uitzetting op te vangen. Zo zorgt de kit ervoor dat een bouwwerk niet breekt of er scheuren ontstaan. Voor veel gebouwen en bouwwerken zijn goede dilatatievoegen dus van groot belang. Onderstaand gaan we verder in op wat een dilatatievoeg precies is, waar het wordt toegepast, wanneer het vervangen moet worden en wat de gemiddelde kosten zijn van dilatatievoegen kitten.

Wat is een dilatatievoeg?

Een dilatatievoeg is een speciale voeg die speciaal is ontworpen om de krimp en uitzetting van een bouwwerk op te vangen. Bovenstaand hebben we ook al een korte beschrijving gegeven van dilatatievoegen. Zo weet je nu dat een dilatatievoeg voorkomt dat er door temperatuurwisselingen of andere weersomstandigheden een gebouw of bouwwerk breekt of scheurtjes ontstaan in het materiaal. Welke vorm of afmetingen een voeg heeft is afhankelijk van het soort belasting, de grootte van het gebouw of bouwwerk, de gewenste waterdichtheid en de maximale beweging van de voeg. Zo moet een dilatatievoeg druk- en trekkrachten kunnen opvangen , maar ook bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

Om gekitte dilatatievoegen optimaal te laten en te garanderen dat ze ook blijven werken is het zeer belangrijk enkel kwalitatief zeer hoogwaardige soorten kit te gebruiken. De kit moet namelijk goed bestand zijn tegen weer, wind en UV straling. Het aanbrengen van een goede dilatatievoeg is een echte klus voor een professional. We raden het dan ook af om het zelf aan te brengen. Het werk vraagt namelijk om een zeer zorgvuldige aanpak, waarbij eerst de oude kit verwijderd zal moeten worden (bij oudere gebouwen of bouwwerken) voordat de nieuwe kitlaag met uiterste precisie kan worden aangebracht. Alleen op die manier krijg je het gewenste resultaat bij het kitten van dilatatievoegen.

Welke voegen moeten worden gekit

Hoewel niet veel mensen het weten, is bijna elk gebouw voorzien van dilatatievoegen. We hebben een aantal plekken op een rijtje gezet waar een dilatatievoeg voorkomt:

Dilatatievoegen vindt je dus overal in en rondom je woning, maar juist ook veel in de asfaltverwerking en in de bouw. Een dilatatievoeg is dus niet zomaar een voeg maar een betrouwbare en professionele vorm van voegen die veel invloed heeft op de veiligheid en stevigheid van je omgeving. Dilatatievoegen worden dus zowel voor de particuliere markt als voor de zakelijke markt ingezet.

Vervangen van dilatatievoegen

Wanneer je het beste de dilatatievoeg kan laten vervangen is afhankelijk van het desbetreffende object of project. Zo moeten de voegen van bijvoorbeeld bruggen regelmatig worden vervangen door de langdurige belasting die de brug moet doorstaan. Om erachter te komen of de dilatatievoegen bij jou thuis of op de zaak vervangen moeten worden is het belangrijk de voegen regelmatig na te lopen, om lekkage, scheuren en beschadigingen vroegtijdig op te sporen. Twijfel je over de kwaliteit van de voegen, aarzel dan niet en laat een kitspecialist de voegen inspecteren. Zo voorkom je grotere problemen als scheuren of soms zelfs gevaarlijke situaties.

Gemiddelde kosten van dilatatievoegen kitten

De gemiddelde kosten voor het laten kitten van dilatatievoegen ligt tussen de € 9,- en € 11,- per meter. Hierbij kunnen de prijzen variëren door een aantal factoren. Zo heeft de grote van de klus, het type voeg en het benodigde materiaal invloed op de totale kosten. Daarbij dient ook rekening gehouden te worden met de kosten voor het eventueel verwijderen van de oude kit. Heb jij een kitbedrijf nodig voor het kitten van jouw voegen en ben je benieuwd naar wat dat je gaat kosten? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een reactie van een kitbedrijf bij jou in de buurt.

Vind de beste kitter voor het kitten van dilatatievoegen via Viato.nl

Voorkom het ontstaan van scheuren in beton en/of metselwerk en houdt vloeren en wanden waterdicht door het laten aanbrengen van dilatatievoegen. Een Dilatatievoeg kan de werking van materialen namelijk goed opvangen. Het aanbrengen van dilatatievoeg is een zeer specialistische klus. Laat jouw dilatatievoegen dan ook aanbrengen door een betrouwbaar en bekwaam kitbedrijf die je vindt via Viato.nl! Wij hebben de beste kitter bij jou in de buurt al geselecteerd. Zo hoef je niet langer eindeloos offertes te vergelijken en vind je de beste specialist voor jouw klus. Plaats nu je klus en krijg binnen 24 uur reactie van een kitbedrijf bij jou in de buurt.