verbouwing tips

6 Tips voor een zorgeloze verbouwing

Staat u op het punt een klus woning te kopen? Een verbouwing valt in de regel altijd duurder uit dan begroot en daarom is het dan ook maar beter om goed voorbereid aan de verbouwing te beginnen. Wij hebben 5 Tips voor u uiteengezet waar u uw voordeel mee kunt doen tijdens een grote verbouwing!

Tip 1 – Onafhankelijke bouwbegeleider

Zeker als het uw eerste verbouwing is en zelf niet handig bent of tijd en inzicht mist dan is het aan te raden om een onafhankelijke bouwbegeleider te betrekken bij de voortgang van de bouw. Dit is iemand die uw aannemer controleert. Let er wel op dat niet alle aannemers hier om zitten te springen.

Tip 2 – Maak een uitgebreid bestek

In een bestek noteert u per verdieping precies hoe de indeling eruit moet komen te zien en waar alle leidingen voor zowel water als leidingen moeten komen. Een goed uitgewerkt bestek laat u voordat u begint met de verbouwing ondertekenen door uw aannemer, zodat u tijdens en achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Tip 3 – Werk van boven naar beneden

In de bouw wordt vaak van boven naar beneden gewerkt. Wanneer de bovenste verdieping klaar is hoeven er geen vieze bouwvakkers meer over het nieuw aangelegde verdieping lopen. Stel u begint onder dan blijft u opruimen.

Tip 4 – Probeer zoveel mogelijk vloeroppervlakte te creëren

Voor zowel het woonplezier als voor een eventuele verkoop creëert meer vloeroppervlakte alleen maar voordelen. Ondanks dat u misschien groter gaat wonen, u komt altijd ruimte tekort. Daarnaast zijn vierkante meters tegenwoordig erg prijzig en dit komt weer ten goede als u in de toekomst uw huis weer verkoopt.

Tip 5 – Betaal in termijnen

Een verbouwing kost veel geld en dat vertrouw je een aannemer toe. Om er zeker van te zijn dat de aannemer goed zijn best blijft doen is het altijd verstandig om niet in 1 keer het hele bedrag te betalen. Vaak gebeurd de betaling van de verbouwing in 3 of 4 termijnen. Houdt altijd een slotsom open welk pas betaald wordt wanneer de verbouwing helemaal klaar is.

Tip 6 – Schakel zelf vakmannen in

Niet alles hoeft te worden uitbesteed. U kunt ervoor kiezen om de aannemer de woning stuc klaar te laten opleveren en zelf vakmannen in te huren die de afbouw van uw woning voor hun rekening nemen. Zo bespaart u geld en houdt u de planning zelf in handen. Handige vakmannen voor een verbouwing zijn elektriciens, timmermannen, loodgieters, tegelzetters, stucadoors en als alles klaar is verhuizers.

Onze klanten geven ons een 9,2