Zonnepanelen installeren of vervangen

Vind dé specialist voor je klus

Het milieu en groene energie wordt een steeds belangrijker onderwerp. Ook het plaatsen van zonnepanelen en het genereren van je eigen energie wordt steeds populairder. Omdat het klimaat in Nederland deer gunstig is voor zonnepanelen is het laten installeren van zonnepanelen op je woning is een zeer duurzame en goed investering. Over de tijd kan je de investering terugverdienen door het besparen op de energierekening als de zon schijnt. Aan het installeren van zonnepanelen zijn dan ook niet alleen maar kosten verbonden, het kan ook veel opleveren. Viato.nl heeft alles wat je moet weten over zonnepanelen hieronder voor je op een rijtje gezet zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen. 

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 3000,- en € 7000,- per klus

Gemiddelde kosten voor het installeren van zonnepanelen 

Het bepalen van de gemiddelde kosten voor het laten installeren van zonnepanelen is afhankelijk van een groot aantal factoren. De gemiddelde kosten kunnen variëren tussen de €3000,- en €7000,- per klus. Bij het bepalen van de kosten voor het installeren bij jou thuis is het verstandig jezelf een aantal vragen te stellen:

Uiteindelijk kan de exacte prijs voor het plaatsen bij jou thuis pas worden bepaald als je de volgende factoren inzichtelijk hebt: 

Een offerte voor het installeren is dus echt maatwerk. Ben je benieuwd wat het jou zou kosten om zonnepanelen op je dak, garage of tuin te laten plaatsen? Plaats dan volledig vrijblijvend en gratis jouw klus op Viato.nl. Binnen 24 uur krijg je een reactie van een door ons geselecteerde specialist. 

Hoeveel zonnepanelen moet in laten plaatsen?

De hoeveelheid panelen die je zal moeten laten plaatsen is met name afhankelijk van de grote van je huishouden en je verbruik. Uitgaande van een gemiddelde verbruik van een huishouden en zonnepanelen met een vermogen van 270 Watt, kan de volgende verdeling gemaakt worden. 

Aantal personen in huishoudenAantal benodigde zonnepanelen
17
210
313
414
516

Bestaat jouw huishouden uit meer dan 5 personen of denk je dat jouw verbruik afwijkt van het gemiddelde? Of wil je exact weten hoeveel panelen je nodig zal hebben en de kosten die daarmee verbonden zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een zonnepanelen specialist via Viato.nl. Het installeren van zonnepanelen is namelijk echt maatwerk en geen klus is hetzelfde!

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is van belang om zonnepanelen in een hoek van 30 tot 40 graden te plaatsen om een optimaal rendement te behalen. Beschikken een groot deel van de Nederlandse huizen hellende daken waardoor de panelen gelijk de juiste hoek hebben. Heb je een plat dak dan moet tijdens de installatie de panelen in de juiste hoek worden geplaatst. Dit is voor een echte vakman/vrouw geen probleem. Het kan wel zijn dat er extra kosten verbonden zijn aan het plaatsen van panelen op een plat dak doordat er meer materiaal nodig is. 

Naast de helling van het dak heeft ook het materiaal van het dat invloed op de geschiktheid voor zonnepanelen. Het materiaal waarvan het dak is gemaakt heeft namelijk invloed op de stevigheid van het dak en hoeveel het dat kan dragen. De ene zonnepanelen installatie is namelijk zwaarder dan de ander en dit moet het dak wel kunnen dragen. Viato.nl heeft de geschikte en minder geschikte daken voor je op een rijtje gezet.

Geschikte daken voor zonnepanelen 
Ongeschikte op minder geschikte daken voor zonnepanelen

Weet je niet precies wat voor dak je hebt? Geen probleem want de zonnepanelen installateurs geselecteerd door Viato.nl weten alles van dagen. Laat een specialist langskomen voor een inspectie van je dak en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave.

Verschillende soorten zonnepanelen en bijbehorende kosten

In het zonnepanelen landschap zijn verschillende soorten panelen te onderscheiden. In Nederland heb je de keuze uit drie soorten zonnepanelen. Het gaat hier om:

Het verschil tussen deze zonnepanelen zit hem in de prijs en het rendement. Daarbij levert monokristallijn het meeste rendement maar zijn met een prijs tussen de € 320-500 de duurste. De polykristallijn panelen hebben een goed rendement, minder dan de monokristallijn panelen, en kosten tussen de €250,- en €400,- per stuk. Tot slot leveren dunne film zonnepanelen het minste rendement en zijn daarbij ook het goedkoopst. Dunne film zonnepanelen kosten tussen de €200,- en €250,- per stuk.

Welke panelen je het beste kunt laten installeren hangt af van je budget, je verbruik, de ruimte die je hebt en het soort dak dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld veel ruimte dan kunt je met goedkopere panelen hetzelfde rendement behalen als de duurdere panelen. De bovenstaand beschreven kosten zijn indicatief en kunnen per vakman en/of leverancier verschillen. Hulp nodig bij het bepalen voor de beste zonnepanelen voor jou? Neem dan contact op met een specialist bij jou in de buurt via Viato.nl.

Terugverdientijd

Naast het feit dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu zijn ze ook goed voor je portemonnee. Je verdient de kosten die je hebt gemaakt voor de installatie en aanschaf namelijk over de tijd terug. Schijnt de zon? Dan bespaar jij op je energierekening. Zo heb je na een aantal jaar de kosten terugverdient en ga je verdienen aan je zonnepanelen. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt gemiddeld tussen de 7 tot 9 jaar. Als je dan bedenkt dat zonnepanelen z’n 25 jaar meegaan betekent dit dat je 17-16 jaar lang winst kan maken op de panelen. Hoeveel je panelen je uiteindelijk op gaan leveren is afhankelijk van de hoeveelheid zonuren, de hellingshoek én de kwaliteit van de zonnepanelen. 

Naast dat de panelen jouw huis voorzien van elektriciteit en ervoor zorgen dat je bespaart op je eigen elektriciteitsrekening heb je ook nog iets als een salderingsregeling. Schijnt de zon veel dan bestaat de kans dat je panelen meer stroom leveren dan dat je zelf nodig hebt. Deze stroom gaat terug naar het elektriciteitsnet en verkoop je weer terug aan de energieleverancier. Aan het einde van het jaar maakt je energieleverancier de balans op. Blijkt dat je meer stroom hebt geleverd dan gebruikt? Dan betaalt de energieleverancier jouw een x bedrag per kWh. Dit heet de terugleververgoeding of wordt ook wel salderen genoemd. Wat het exacte bedrag zal zijn kan je het beste overleggen met je energieleverancier. 

Kortom leveren zonnepanelen je uiteindelijk altijd geld op!

Zonnepanelen laten plaatsen door een betrouwbare zonnepanelen installateur via Viato.nl

Viato.nl heeft het meeste werk al voor je gedaan door de beste zonnepanelen installateur al voor je te selecteren. Bespaar tijd door het eindeloos vergelijken van offertes! Plaats nu eenvoudig en GRATIS jouw klus op Viato.nl en ontvang binnen 24 uur reactie van een betrouwbare specialist bij jou in de buurt.