Vloer schuren, oliën en/of lakken

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vind dé specialist voor je klus

Is de glans van uw houten vloer, zijn er delen van uw vloer erg beschadigt of wilt u uw vloer gewoon weer wat mooier maken? Laat uw vloer schuren, oliën en/of lakken door een vakman en uw vloer is weer als nieuw. 

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 15,- en € 35,- per m2

Wanneer en waarom een parket schuren?

Heeft uw vloer waterschade opgelopen, zijn er kleurverschillen ontstaan zijn er over de jaren krassen en deuken ontstaan in het parket of wilt u uw houten vloer een nieuwe uitstraling geven? Een verse laklaag doet dan wonderen, maar voordat de kwast of roller wordt gepakt, zal de vloer eerst geschuurd moeten. Met het schuren wordt de oude afwerkingslaag verwijderd om deze vervolgens kunnen voorzien van een nieuwe olie, hardwax of laklaag. Door het eerst verwijderen van de oude afdeklaag kan de nieuwe laklaag goed en egaal hechten, en worden vlekken, krassen en andere beschadigingen verwijderd. Het schuren van een parketvloer is geen simpele taak! Laat uw parket of houten vloer dan ook schuren stofvrij schuren door een specialist voor het best resultaat.  Door het laten schuren van uw houten vloer is het mogelijk om:

Uw vloer is een groot onderdeel van uw huis en is zeer bepalend voor de uitstraling van een huis, hierdoor verdient uw vloer de specialist van een goede vakman. Door het vakkundig laten schuren en behandelen van uw houten vloer kan een goede en ervaren parketteur ervoor zorgen dat uw vloer weer als nieuw oogt! Vind de beste vakmannen bij u in de buurt via Viato.nl…..

Welke vloeren kun je schuren?

Met uitzondering van laminaat kunnen alle houten vloeren worden geschuurd. Laminaat kan niet worden gescheurd omdat het bestaat uit samengeperste houtvezels en is afgewerkt met een houtprint. Wanneer deze toplaag is doorgesleten, is er niets wat je kunt doen om de vloer te herstellen. Parketvloeren, lamelparket en zachthouten vloeren daarentegen kunnen perfect worden geschuurd, gelakt en hersteld. De vloeren kunnen van grenen of vuren planken zijn gemaakt en vragen elk om een eigen benadering van de schuurklus:

Advies over het laten renoveren van uw parketvloer? naam vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Uw houten vloer laten schuren

Vaak wordt er gedacht dat wanneer een vloer beschadigt is dat deze geheel vervangen moet moet worden. Echter is dat vaak niet het geval! Het is namelijk zeer gebruikelijk om een houten vloer na een aantal jaar intensief gebruik te laten renoveren. Hierdoor ziet uw vloer er weer als nieuw uit en hoeft u niet een hele dure nieuwe vloer aan te schaffen. Het laten renoveren, schuren en behandelen, van uw vloer geeft u het idee van een nieuwe vloer voor een stuk minder geld. Specialisten raden aan om na vijf a tien jaar van intensief gebruik een vloer te laten schuren en behandelen. Laat uw houten parket vloer efficiënt en tegen een scherpe prijs renoveren door een vakman! Bij viato.nl vind u een goede parketeur bij u in de buurt om uw vloer er weer als nieuw uit te laten zien! Bent u benieuwd naar hoe u kunt profiteren van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs? Vraag dan hier snel en volledig vrijblijvend een offerte aan!

Kosten voor het laten schuren van uw vloer

De kosten voor het laten schuren en lakken van een houten vloer kunnen nogal varieren. Deze variatie ontstaat doordat de kosten worden opgebouwd uit een aantal factoren: aantal vierkante meter, de conditie van de vloer, de soort vloer en de soort afwerking. Bent u benieuwd naar de prijs van het renoveren van uw uw parketvloer? Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

Oliën en lakken van uw houten parketvloer

Om uw vloer optimaal te beschermen tegen vocht en vuil is het belangrijk de vloer te voorzien van een behandeling in de vorm van olie, lak of hardwax. Iedere afwerking heeft een eigen eigen uitstraling en voordelen.

Uw houten vloer laten oliën 

U kunt ervoor kiezen uw vloer te laten oliën. De behandeling geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan de houten vloer. Olie heeft een matte afwerking, die de vloer een luxe uitstraling geeft. Naast deze natuurlijke look geeft de olie ook bescherming tegen vuil en vocht aan de houten parketvloer. Voordelen van het benadelen van met van de vloer met olie: 

Onderhoud van een geoliede vloer

Het onderhoud van een geoliede vloer dient met regelmaat te worden uitgevoerd. Om vuil en zand geen kans te geven en weg te nemen is het aan te raden om voldoende te vegen en stofzuigen. Naast vegen en stofzuigen is het tevens aan te raden de vloer ook regelmatig kwalitatief goede producten te reinigen. Tot slot is het raadzaam om jaarlijks onderhoud aan de vloer te doen of te laten doen. Dit door middel van bijvoorbeeld door het gebruik van onderhoudsolie. Met de onderhoudsolie kunnen plaatselijke vlekken en krassen mooi worden bijgewerkt. 

Kosten van het laten oliën van een houten vloer of parket. 

Benieuwd voor welke prijs uw houten vloer een andere uitstraling kan krijgen door middel van een olie behandeling? Neem dan snel contact op met een specialist bij u in de buurt en krijg het beste advies en de beste prijs. 

Houten vloer laten hardwaxen 

U kunt er ook voor kiezen uw houten vloer of parket te laten behandelen met hardwax. Hardwax is vergelijkbaar met olie in de uitstraling van de vloer. Hardwax geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan uw houten vloer met een lichte glans. Ten opzichte van een geoliede vloer heeft een hardwax vloer een vollere en warmere uitstraling waarbij de structuur van het hout is benadrukt. Tevens hardwax de vloer tegen vocht en vuil doordat er een extra wax beschermlaag op de vloer blijft liggen. Voordelen van het benadelen van met van de vloer met hardwax: 

Onderhoud van een hardwax vloer

Evenals een geoliede vloer vergt een hardwaxolie vloer regelmatig onderhoud. Veel en stofzuig de vloer regelmatig om zand en vuil zo snel mogelijk te verwijderen. Onderhoud de vloer jaarlijks door middel van onderhoudswax. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen en zorgt ervoor dat plaatselijke vlekken en krassen niet meer zichtbaar zijn. 

Kosten van het laten hardwaxen van een houten vloer of parket. 

Benieuwd voor welke prijs uw houten vloer een andere uitstraling kan krijgen door middel van een hardwax behandeling? Neem dan snel contact op met een specialist bij u in de buurt en krijg het beste advies en de beste prijs. 

Uw houten vloer laten lakken 

U kunt er tot slot ook voor kiezen uw houten vloer of parket te laten lakken. Als u uw vloer laat lakken wordt het hout volledig afgesloten. Dit betekend dat het hout zeer goed beschermd is tegen vocht en vuil. Lak is beschikbaar in verschillende afwerkingen: mat, zijdeglans en hoogglans. Lak is van alle type behandelingen de meest beschermende afwerking. De laklaag beschermt uw vloer optimaal tegen slijtage en beschadigingen, zelfs op de meest bewandelde plekken in huis. Voordelen van het benadelen van met van de vloer met lak: 

Onderhoud van een gelakte houten vloer of parket

Zoals hierboven al aangeven vraagt een gelakte vloer weinig onderhoud in verhouding met geoliede of hardwax vloer. Wel is het raadzaam de vloer met goede producten te reinigen, afhankelijk van de intensiteit in gebruik van de vloer. Het groot onderhoud dat dient te worden uitgevoerd bij gelakte vloeren gebeurd met behulp van onderhoud polish. Met deze onderhouds polish behoudt u de look van de mooi gelakte vloer. Voor het mooiste resultaat kunt u het onderhoud van gelakte vloer het beste laten uitvoeren door een vakman. 

Kosten van het laten lakken van een houten vloer of parket. 

Benieuwd voor welke prijs uw houten vloer een andere uitstraling kan krijgen door de vloer te laten lakken door een vakman? Neem dan snel contact op met een specialist bij u in de buurt en krijg het beste advies en de beste prijs. 

Kosten voor het lakken, oliën of waxen van een houten vloer

De gemiddelde kosten voor het schuren, oliën, waxen of lakken van een vloer liggen tussen de €25 en €35 per vierkante meter. Echter verschillen de totale kosten per klus door de omvang van het project, de totale oppervlakte van de vloer, het soort vloer, eventuele speciale wensen en materiaalkeuze. Laat u daarom voorafgaand aan de klus goed informeren over uw situatie. Bent u benieuwd dat het u zal kosten uw vloer te schuren en lakken, oliën of waxen van uw vloer? of wilt u graag extra advies van een specialist? Neem dan contact op met een vakman bij u in de buurt via Viato.nl

Vloerenscpecialist via Viato.nl

Viato.nl heeft de beste en meest betrouwbare vloerenspecialisten bij u in de buurt al voor u op een rijtje gezet. Vind de beste vloerenspecialist voor uw klus via Viato.nl!