Vloer reparatie

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vindt uw vloer reperateur

Wilt u uw houten vloer laten repareren? Kies dan voor een van onze professionals bij u in de buurt! Onze specialisten hebben alle vakkundigheid en de juiste apparatuur in huis om u het beste te kunnen adviseren. Door jarenlange ervaring met een diversiteit aan vloeren reparaties zit u bij Viato.nl altijd goed.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 10,- en € 25,- per m2

Houten vloer repareren

Is uw houten vloer toe aan reparatie? Vindt hier de beste specialist voor de klus!

Onderhoud van parket en houten vloeren

Parket en houten vloeren hebben onderhoud nodig. Het is verstandig om het onderhoud te laten uitvoeren door een vakman ook wel parketteur genoemd. Om uw vloer mooi te houden is is het aan te raden om uw houten vloer of parket om de zoveel tijd opnieuw te laten schuren en lakken, oliën of waxen. Meer weten over het laten lakken, olien of waxen van uw vloer? Klik hier.

Reparatie of renovatie van parket en houten vloeren.

Dat u houten vloer aan reparatie toe is kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende problemen bij de reparatie van een houten vloer vragen zijn: hardnekkige vlekken, brandschade, waterschade en grote beschadigingen. Schade ontstaan door water- en/of brandschade zijn vaak niet te herstellen met schoonmaken of een simpele onderhoudsbeurt. Dit vraagt voor een grootschalige reparatie of renovatie. Bij een vloerrenovatie worden indien nodig delen van de vloer vervangen. Als de parket- of houten vloer te beschadigd is worden deze stukken vakkundig verwijderd en vervangen door nieuwe stukken hout/ parket. De vervangende stukken hout worden netje weggewerkt zodat het niet zichtbaar is dat er nieuwe vloerdelen zijn gebruikt. Om de vloerrenovatie compleet te maken kan de parket of houten vloer nog worden afgewerkt met wax, lak of olie. Hierbij kunt u er ook voor kiezen om de plinten te laten verwijderen om de vloer nog grondiger te laten renoveren / repareren. 

Is uw houten vloer verlijmd met de ondervloer dan is in veel gevallen renovatie van de houten vloer niet mogelijk. Hierbij zal de gehele vloer vervangen dienen te worden. 

Beschermlaag houten vloer

Houten vloeren worden afgewerkt met een beschermlaag. Er zijn drie soorten materialen/ technieken die gebruikt worden al beschermlaag voor houten vloeren. Het gaat hier om olie, was of lak. Deze beschermlaag is van belang om een houten of parketvloer te beschermen tegen vuil, vocht en beschadigingen. Naast het beschermen van de vloer geeft de aangebrachte beschermlaag de houten of parketvloer ook kleur, glans en heeft het invloed op het gebruiksgemak. Zo geeft iedere beschermlaag zijn eigen unieke uitstraling. Het is verstandig om in overleg met de parketteur te overleggen welk type afwerking het beste bij u en uw woning past. 

Beschermlagen houten vloer:

Meer weten over het laten lakken, oliën of waxen van uw vloer? Kijk dan hier (link naar schuren en lakken)

Vloerspecialist voor het repareren van uw houten vloer vindt u bij Viato.nl. 

Uw houten vloer vakkundig laten repareren door een vloerenspecialist bij u in de buurt? Dan bent u bij viato.nl op het juiste adres! Vindt hier een specialist bij u in de buurt en vraag volledig vrijblijvend een offerte aan. 

Kosten houten- en parket vloer repareren

De kosten van het repareren van een houten vloer of een parketvloer zijn volledig afhankelijk van de houtsoort, het oppervlak, de legvorm en de situatie of beschadiging. Dus wat het u zal kosten om uw houten vloer te laten repareren is afhankelijk van deze factoren. Wilt u graag weten wat u zou moeten betalen om uw houten vloer te laten repareren of renoveren? Vraag dan volledig vrijblijvend een offerte aan bij een vloerenspecialist bij u in de buurt.  

Gietvloer reparatie

Gietvloeren zijn tegenwoordig erg populair niet alleen door hun moderne industriële look maar ook omdat ze sterk, duurzaam en hygiënisch zijn. Gietvloeren worden vloeibaar op een ondervloer aangebracht en geëgaliseerd. Na de egalisatie moet de vloer goed drogen met als eindresultaat een zeer gemakkelijk te reinigen naadloze vloer. Er zijn verschillende soorten gietvloeren: een cementgebonden vloer, woon- en leefbeton, design beton, PU gietvloeren en epoxyvloeren. Maar wat als er krassen of deukjes komen in die ooit zo perfecte vloer? Laat uw gietvloer dan repareren door een vloerenspecialist bij u in de buurt!

Beschadigde gietvloer repareren

Is uw gietvloer beschadigd? geen paniek want over het algemeen zijn deukjes, krassen en/of doffe plekken in uw gietvloer gemakkelijk plaatselijk te herstellen. Of u nou een cementgebonden vloer, woon- en leefbeton, design beton, PU gietvloer of epoxyvloer heeft bij viato.nl vind u een gietvloer specialist die uw gietvloer kan repareren. 

De soorten gietvloer reparaties

Verschillende soorten beschadigingen vraagt voor verschillende reparaties. Een groot voordeel van gietvloeren is dat beschadigen vrijwel onzichtbaar kunnen worden hersteld. is er in uw gietvloer bijvoorbeeld een scheur ontstaan dan wordt het beschadigde verwijderd en opnieuw gevuld. Om de vloer er daarna weer haar naadloze look terug te geven dient de gehele vloer weer te worden geschuurd en voorzien van een nieuwe toplaag. Het kan ook zijn dat uw gietvloer is verkleurt of slijtage plekken te zien zijn. Bij verkleuring of slijtage is er gemakkelijk een nieuwe toplaag aan te brengen die de vloer er weer als nieuw uit laat zien. Zo is de vloer gemakkelijk op te waarderen zonder dat u uw hele vloer hoeft te vervangen.

Voorkomen van beschadigingen van uw gietvloer.  

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Om uw vloer zo goed mogelijk te beschermen en beschadigingen te voorkomen wordt aangeraden om vilt aan te brengen onder uw meubels. Hierdoor kunt u het ontstaan van krassen door het schuiven van meubels over de gietvloer worden voorkomen. Daarnaast is het bij een zachtere gietvloer aan te raden zoveel mogelijk zonder schoenen te lopen. Maar het beste om uw vloer te beschermen is het aanbrengen van een extra beschermende harde laag. Uw gietvloer ook beschermen tegen beschadigingen? Neem vrijblijvend contact op met een specialist bij u in de buurt voor het beste advies. 

Kosten gietvloer reparatie

Hoewel gietvloeren erg sterk zijn, zitten ongelukken in een klein hoekje en kan uw vloer beschadigen. Op een mooie strakke en egale vloer is zo’n beschadiging best opvallend. Het is dan ook begrijpelijk dat u deze beschadiging zo snel mogelijk en zo voordelig mogelijk wil laten herstellen. De kosten voor het repareren van uw gietvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren als de soort gietvloer, het oppervlakte en de beschadiging. Wilt u weten wat het u kost uw gietvloer te laten repareren? Neem dan volledig vrijblijvend contact op met een vloeren specialist bij u in de buurt. Door te kiezen voor een vakman bij u in de buurt kunt u kosten besparen bij het laten repareren van uw vloer door het verminderen van de voorrijdkosten! Kijk hier voor een vakman bij u  in de buurt.