Laminaat vloer laten leggen

Vrijblijvend een prijs voor uw klus Offerte aanvragen Bekijk alle diensten

Vindt uw vloerenlegger

Het op maat zagen en zelf leggen van een laminaat vloer kan aardig wat tijd in beslag nemen. Toch liever je nieuwe vloer door een professional laten leggen? Viato.nl heeft de beste laminaat leggers door heel Nederland alvast voor je geselecteerd. Vraag via onze website een vrijblijvende offerte aan voor het laten leggen van uw laminaat.

Kies voor zekerheid! Bij ons 5 Jaar garantie!
Veel tevreden klanten gingen u voor
Deze klus kost tussen de € 6,- en € 15,- per m2

Kosten laten leggen van Laminaat.

De gemiddelde prijs voor het laten leggen van een laminaat vloer licht tussen de €6,- en € 12,-. Wat de daadwerkelijke kosten zullen zijn voor het laten leggen van uw laminaat vloer is afhankelijk van een aantal factoren:

Bent u benieuwd naar de prijs voor het leggen van uw laminaat vloer? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij een professionele vloerenlegger bij u uit de regio. 

Oude vloer verwijderen

Heeft u een nieuwbouwhuis of ligt er nog geen vloer in uw nieuwe woning dan kunt u direct op de ondervloer uw laminaat vloer laten leggen. Natuurlijk wel met een goede ondervloer. De kant is echter groter dat er al een vloer ligt in de ruimte waar u uw nieuwe laminaat vloer wilt leggen. Dan moet de oude vloer eerst worden verwijderd voor het beste resultaat. Een vakman is vaak zo klaar met het verwijderen van uw oude vloer. Meer weten over het verwijderen van uw oude vloer? klik hier….. Wilt u uw laminaat laten leggen door een vakman dan kan deze vakman de oude vloer voor u verwijderen. Benieuwd naar de kosten voor het verwijderen en laten leggen van een laminaat vloer bij u thuis? Neem contact op met een specialist bij u in de buurt….

De ondervloer

Is uw oude vloer eruit en ziet de ondervloer er nog goed uit? Mooi! Dan kan een vakman uw nieuwe laminaat er strak overheen leggen. De de ondervloer echter in slechte staat of ontbreekt deze geheel moet er een nieuwe ondervloer worden gelegd. Het is dan zaak een nieuwe ondervloer aan te schaffen. Bij de aankoop van een nieuwe ondervloer is het raadzaam goed na te denken welke ondervloer het beste bij u, uw woning en de nieuwe laminaatvloer past. De juiste ondervloer heeft namelijk veel invloed op de levensduur van uw laminaat. Onderstaand een lijst met verschillende type ondervloeren en waar op te letten bij het maken van een keuze voor de juiste ondervloer: 

U kunt ervoor kiezen het laminaat en de ondervloer in combinatie te laten leggen. Wilt u echt wat besparen op het laten leggen van uw laminaatvloer kunt u de ondervloer ook zelf leggen. 

Het type laminaat 

Het type laminaat dat u wilt laten leggen heeft invloed op de kosten omdat de verschillende soorten een verschillende legwijze vragen. Er zijn veel verschillende soorten en maten laminaat. Zo komt laminaat in verschillende kleuren en prints. Heeft u een laminaat met een houtprint wilt u wel dat de vloer eruit ziet als een parket en dat er wordt gekeken naar de legwijze. Daarnaast heeft u bij laminaat vaak de keuze uit een vloer met of zonder V-groef. Met een V-groef is duidelijk te zien dat de vloer bestaat uit losse planken die gescheiden worden door een zichtbare naad.

De legwijze van de laminaatvloer 

Er zijn verschillende manieren van laminaat leggen:

Normaal gesproken wordt laminaat in de lengte of de breedte gelegd, echter kan u er ook voor kiezen het laminaat diagonaal te laten leggen. Het diagonaal leggen van laminaat geeft aan een kamer een ruimtelijke look. Echter moet er wel rekening gehouden worden met hogere kosten voor het diagonaal leggen aangezien het diagonaal leggen van laminaat behoorlijk arbeidsintensief is. Deze manier van leggen geeft een ruimtelijk effect aan je woning of kamer, maar resulteert wel in een hoger prijskaartje. Deze legwijze kost namelijk meer tijd voor de vloerenlegger.

Naast de manier van leggen is er bij het leggen van een laminaat ook rekening te houden met of het laminaat een patroon heeft. De meeste laminaten hebben geen patroon maar u kunt ook kiezen voor een laminaat met bijvoorbeeld een oosters design. Bij laminaat met een patroon is het van belang dat dit patroon goed wordt gelegd en naadloos op elkaar aansluit. Wanneer er niet goed word gelet op het patroon bij het leggen zal de vloer er rommelig en onrustig uit zien. Doordat het leggen laminaat met een patroon veel tijd kost zijn hier ook meer kosten aan verbonden dan het leggen van een laminaat zonder patroon. 

Afwerken van de vloer

Ligt de laminaat vloer er strak in dan is het tijd voor de afwerking. Het gaat hier dan om het netjes afwerken van de kanten met plinten. Het is mogelijk om de vakman die uw vloer legt te vragen deze plinten te plaatsen. De plinten zullen ervoor zorgen dat alles een geheel wordt en uw vloer het beste uit de verf komt. Voor het leggen van de plinten kan het totaal bedrag van het laten leggen van uw laminaat iets hoger uitvallen. Bij het aanvragen van een offerte neem dan de afwerking ook mee.   

De beste vakman voor uw klus vindt u op Viato.nl!

Vind hier de beste vloerenlegger bij u in de regio.